ویژگی های کفش مناسب برای حرکت کردن
پوشیدن کفش هایی که برای پیاده روی راحت هستند و کاملا مناسب پا میباشند از آسیب هایی مثل تاول و پینه در پا جلوگیری میکنید. فروشگاه ورزشی رگنا در این مقاله به شما کمک کند تا بهترین کفش را برای پیاده روی انتخاب کنید. یک کفش پیاده روی باید به طور چشمگیری سبک باشد و جذب شوک بالایی داشته باشد. اما همه کفش های پیاده روی مثل هم نیستند و باید کفشی را که برای خود مناسب میبینید را براساس ویژگی های کفش و خواسته های خود انتخاب کنید. نحوه ساخت کفش در عملکرد آن تفاوت ایجاد می کند و دانستن موارد پایه در کفش پیاده روی به شما کمک میکند که از بین مدل ها و برند های مختلف بهترین انتخاب را بکنید.
- محافظ رباط آشیل: فشار وارد بر رباط آشیل را با حفاظت از پاشنه کاهش میدهد.
- پاشنه بند: برای مچ پا یک محل نرم فراهم کرده و آن را فیکس نگه می دارد.
- قسمت بالایی: این قسمت کفش را در پا نگه میدارد که معمولا از چرم یا مواد اولیه نرم تور مانند ساخته می شود این پارچه های توری مانند وزن کمتری به کفش می دهد و تنفس کفش را راحت تر میکند.
- کفی داخلی کفش: این کفی به صورتی طراحی میشود که حالت قوس کف پا را حفظ کند و البته قابل جدا شدن و قابلیت شست و شو را دارد یا بعد از پیاده روی آن را از کفش در بیاورید تا خشک شود.
- فوم میانی در کفی:هنگام ضربه به زمین فشار ضربه را کاهش میدهد.
- کفی خارجی کفش: که مستقیما با زمین تماس دارد که دارای شیار و عاج است و در هنگام گام برداشتن به انقباضات کمک میکند.
- جعبه انگشتان: قسمتی است که فضایی را برای انگشتان پا فراهم میکند که از ایجاد تاول در انگشتان جلوگیری میکند.
شکل پا را مورد توجه قرار دهید
در افراد مختلف پاها، سایز ها و اشکال مختلفی دارند. برای اینکه دچار مشکلات دردناک در ناحیه پا نشوید باید به سایز پا و شکل پاها در هنگام خرید کفش پیاده روی دقت کنید و اینکه کفش باید با پای شما منطبق باشد نه اینکه پا به زور با کفش منطبق شود.
پهنا و طول
کفش هایی که خیلی باریک هستند یا خیلی پهن هستند باعث ایجاد پینه ها و تاول های دردناک می شود. و اگر جعبه انگشتان در آن به اندازه کافی بلند مرتفع نباشد ، باعث مشکلاتی مثل پینه انگشتان و کجی شست پا میشود.
شکل قوسی و کمانی
نظام پیچیده ای در استخوان ها ، عضلات ، لیگامنت ها و رباط های پا وجود دارد که شکل آن از عرض و از طول به صورت کمانی است و قوس دارد. در هنگام راه رفتن ، حالت فنری و انعطاف پذیری این قوس در پا کمک میکند که وزن بدن در کل پا توضیع شود. این قوس موجود در پا نقش مهمی را در سازگاری پا با سطوح متنوع در حین پیاده روی بازی میکند. کفش پیاده روی را انتخاب کنید که با قوس پای شما سازگار باشد.
به طور کلی پا به سه دسته بندی مختلف تقسیم میشود:
- قوس طبیعی در پا: پاهای با قوس خنثی نه به طور کامل قوس دارد و نه به طور کامل صاف است. پس اگر پاهای شما قوس خنثی دارد باید به دنبال کفشی باشید که فوم میانی در کفی آن سفت باشد. که قالب آن باید صاف تا نیمه خم باشد( این قالب مربوط به شکل کفی است و طرحی از پا که کفش براساس آن ساخته میشود) و قسمت پشتی آن استحکام متوسطی داشته باشد.
- قوس کم یا کف پای صاف: قوس کم یا کف پای صاف در بعضی افراد باعث اعمال فشار بیش از اندازه به عضله و مشکلات مفصلی میشود. با این وجود ارتباط مستقیمی بین این دو وجود ندارد. اگر کف پای شما به طور چشمگیری صاف است کفش های پیاده روی با قالب صاف میتواند مفید باشد و به شما کمک میکند و پاها را استوار و ثابت نگه میدارد.
- قوس زیاد: قوس زیاد باعث میشود که فشار بیشتری به مفاصل و عضلات وارد شود ، و پاها شوک را به خوبی جذب و تقسیم نکنند ، خصوصا اگر شما فعالیت های پرشی و با درگیری زیاد انجام میدهید. کفشی با ساختار مناسب انتخاب کنید که در جذب شوک و فشار مناسب باشد. در بعضی موارد قالب خمیده در کفش میتواند مناسب باشد.
مهمتر از همه این موارد راحتی است. برای یک شکل خاص از پا بهترین کفش وجود ندارد راحتی و مناسب بودن کفش باید اصلی ترین معیارها در استفاده از کفش باشند. بهترین کفش های طراحی شده در جهان اگر مناسب پای شما نباشند وظیفه خود را به خوبی انجام نخواهند داد.در این قسمت میخواهیم که چند راهکار برای انتخاب بهترین گزینه در بین کفش های پیاده روی را بررسی کنیم:
- در هنگام خرید کفش همانند همان جورابی را بپوشید که معمولا در پیاده روی میپوشید .
- زمانی برای خرید کفش بروید که مدتی پیاده روی کرده اید و در ساعات آخر روز که پاهای شما در بزرگترین سایز خود قرار دارند نسبت به خرید کفش اقدام کنید.
- از یک فروشگاه تخصصی فروش کفش های ورزشی خرید کنید یا از فروشگاهی که تنوع بالایی در کفش های خود دارد.
- از فروشنده بخواهید که پاهای شما را اندازه گیری کند ، خود پاهای خودرا اندازه گیری کنید یا از یک دوست یا اعضای خانواده بخواهید که در این کار به شما کمک کند و در هر بار خرید کفش این کار را انجام دهید زیرا در طول سالها سایز پاها تغییر میکند. در هنگام اندازه گیری پاها بایستید تا اندازه گیری در دقیق ترین حالت خود انجام شود.
- اگر یک پای شما از دیگری بزرگتر است کفشی را امتحان کنید که برای پای بزرگتر شما مناسب است.
- هردو کفش را امتحان کنید و ببینید که برای پای شما مناسب است ، انگشتان خود را تکان دهید و اگر حدودا 1 سانتی متر بین بلند ترین انگشت شما و نوک کفش فاصله نبود سایز بزرگتر را امتحان کنید.
- مطمئین شوید که کفش به اندازه کافی پهن است کناره های کفش باید کاملا مناسب و فیت پا باشد نه خیلی تنگ. زنانی که پاهای پهنی دارند باید کفش های مردانه و پسرانه را انتخاب کنند زیرا در قسمت پاشنه کمی بزرگتر است.
- قبل از خرید کفش هنگامی که آن را پوشیده اید چند قدم بردارید حتی در همان لحظه هم باید راحت باشند و مطمئین شوید که پاشنه شما کاملا فیت کفش است و حین راه رفتن لیز نمیخورد.
کفش های کهنه را برای جلوگیری از آسیب تعویض کنید
تمامی کفش های پیاده روی نشانه هایی برای تعویض دارند. و حتی اگر هنوز هم راحت هستند و به ظاهر هنوز کهنه نشده اند اما ممکن است از پا محافظت نکرده و شوک ها را به خوب جذب نکنند.
کفش های خود را تعویض کنید وقتی که:
کفی خارجی کهنه شده باشد. بعد از حدود 500 تا 700 کیلومتر دویدن یا پیاده روی کفش های خود را تعویض کنید حتی اگر ظاهر آن ها هنوز مناسب است اما مقاومت خود در برابر فشار را پس از این دوره استفاده از دست می دهند. و روی تقویم برای خود تعیین کنید که چه زمانی بیشترین مسافت طی شده را با این کفش داشته اید تا به شما زمان تعویض کفش را یادآوری کند. کفش نامناسب میتواند دلیل بسیاری از مشکلات باشد ، حال شما میدانید که هنگام خرید کفش چه ویژگی هایی را باید مدنظر قرار دهید.
حال میخواهیم تفاوت کفش پیاده روی و کفش دویدن را بررسی کنیم:
کفش پیاده روی و کفش دویدن از نظر ظاهری شبیه هم هستند ، اما این دو کفش برای اهداف متفاوتی طراحی شده اند ، کلید این تفاوت در نرم بودن این کفش هاست. زمانی که شما پیاده روی میکنید ، پاشنه اولین قسمتی است که با زمین برخورد میکند و بعد از آن انگشتان ، پس پاشنه بیشترین شوک را جذب میکند. کفش پیاده روی در قسمت پاشنه ضخیم تر است و به صورت اریب است تا ثبات بیشتری به شخص بدهد اما در قسمت سینه انعطاف زیادی در کفش وجود دارد تا شخص بتواند فشار بیشتری در حین پیاده روی وارد کند.
در مقابل، در هنگام دویدن کل پای دونده روی زمین می آید پس کل کفی کفش نسبتا نرم است و قابلیت خم شدن آن خیلی کم است. همینطور دویدن تمرینی است که درگیری بیشتری نسبت به پیاده روی دارد. و قسمت ضخیم به عنوان جاذب شوک عمل میکند. و البته این کفش ها سبک تر است و نقش محافظتی بهتری برای قوس کف پا دارد. پس پیشنهاد نمیشود که برای دویدن از کفش پیاده روی استفاده شود.