تردمیل از جمله تجهیزات ورزشی بسیار محبوب در محیط خانه و باشگاه است که از بخشهای مختلفی مانند تسمه، موتور و دیگر اجزای داخلی تشکیل شده است. این وسیله ورزشی در زمان استفاده، ممکن است بر اثر گامهای شما و یا کار کردن موتور و تسمه، صدا و لرزش خفیفی داشته باشد که این موضوع طبیعی است. اما صدا و ریپهای غیر طبیعی و بیش از حد تردمیل، میتواند بیانگر یک نقص فنی در دستگاه باشد. بنابراین اگر میخواهید تردمیل شما دچار مشکلات حادتر نشود، بهتر است هر چه سریعتر ریپ زدن آن را رفع کنید. در ادامه این مقاله با علتهای ریپ زدن تردمیل و نحوه رفع آنها آشنا میشویم، با ما همراه باشید.
5 علت ریپ زدن (لرزش تردمیل)
همان طور که اشاره شد، لرزش غیر طبیعی یا در اصطلاح ریپ زدن تردمیل، میتواند نشان دهنده وجود مشکل در یکی از اجزای داخلی تردمیل باشد. با آگاهی از علتهای این مشکل میتوانید به راحتی نسبت به رفع آنها اقدام کنید.
از جمله علتهای اصلی لرزش تردمیل، میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
تنظیم نبودن تسمههای تردمیل
یکی از مهمترین علتهای ریپ زدن تردمیل، عدم تنظیم مناسب تسمههای آن است. توجه داشته باشید که تسمههای تردمیل باید به صورت کامل و مطابق با دفترچه راهنما دستگاه تنظیم شوند. از طرفی دستگاه باید در یک سطح صاف و مسطح قرار گیرد تا تسمهها در اثر کارکرد زیاد، از مسیر خود خارج نشوند. پس برای جلوگیری از بروز این مشکل، حتما تسمههای تردمیل را با کمک یک کارشناس و مطابق با دفترچه راهنمای دستگاه تنظیم کنید و دستگاه را نیز یک سطح صاف قرار دهید.
انسداد موتور تردمیل
اگر چندین سال است که از تردمیل خود استفاده میکنید و به تازگی دستگاه شروع به سر و صدا، ریپ زدن و لرزش کرده است، به احتمال زیاد موتور دستگاه دچار انسداد شده است. موتور دستگاه در طول زمان و بر اثر الکتریسیته ساکن، مقدار زیادی پرز و گرد و غبار را به خود جمع میکند. انسداد موتور با گرد و غبار و پرز در عملکرد آن تاثیر منفی گذاشته و باعث ایجاد لرزش و ریپ زدن دستگاه میشود. پس برای پیشگیری از ریپ زدن تردمیل در اثر انسداد موتور، حتما به صورت دورهای (هر 3 ماه یکبار) موتور دستگاه را تمیز کنید.
خرابی در قطعات داخلی تردمیل
یکی دیگر از علتهای ریپ زدن تردمیل، نقص یا خرابی در یکی از قطعات داخلی دستگاه است. وجود اشکالات به ظاهر کوچک در یکی از قطعات داخلی تردمیل نیز باعث میشود که دستگاه کارکرد اصلی خود را از دست بدهد و علائمی چون صدای ناهنجار و لرزش بیش از حد را نشان دهد. برای رفع مشکل ریپ زدن تردمیل در اثر خرابی یکی از قطعات داخلی، ضروری است که قطعه مورد نظر تعمیر یا تعویض شود. برای تشخیص و رفع این مشکل حتما از کارشناسان و تعمیرکاران متخصص کمک بگیرید.
عدم روغن کاری دستگاه تردمیل
قطعات داخلی دستگاه تردمیل همواره با یکدیگر اصطاک دارند. اما گاهی به دلیل عدم روغن کاری دورهای، دستگاه دچار اصطلاک بیش از حد شده و کارکرد روان خود را از دست میدهد. این مشکل نیز با علائمی مانند لرزش و ریپ زدن همراه است. پس حتما به طور منظم، تسمه و دیگر قطعات داخلی تردمیل را روغن کاری کنید تا دستگاهتان همیشه عملکرد مطلوبی داشته باشد. طبق توصیه کارشناسان، بهتر است 28 گرم روغن را هر 3 ماه یکبار برای روغن کاری دستگاه تردمیل خود استفاده کنید.
عدم تمیز کاری و نگهداری درست تردمیل
یکی از علتهای شایع لرزش دستگاه تردمیل، عدم توجه به تمیز کاری آن است. قسمتهای مختلف این دستگاه باید بعد از چند بار استفاده تمیز شوند. این کار مانع تجمع آلودگی شده و از ایجاد لرزش نیز جلوگیری میکند. حتما بعد چند بار استفاده از تردمیل، تسمه دستگاه را با یک شوینده بسیار ملایم تمیز نمایید. عدم نگهداری صحیح از دستگاه نیز میتواند باعث ریپ زدن آن شود. بهتر است به صورت دورهای، دستگاه را توسط یک کارشناس چکاپ کنید. همچنین مواردی چون تمیز کردن تسمه و موتور و کنترل سفت بودن پیچ و مهرهها نیز جزو موارد ضروری در نگهداری دستگاه تردمیل هستند.
اگر دستگاه تردمیل شما بدون علتهای ذکر شده در بالا، همچنان دچار لرزش و به نوعی ریپ زدن است، از تشکهای لاستیکی استفاده کنید. تشکهای لاستیکی نه تنها از ایجاد صدا و لرزشهای اضافی جلوگیری میکنند، بلکه مانع آسیب به پاها در اثر ضربات مکانیکی خواهند شد.