نوع مدیتیشن مناسب برای من
کدام نوع مدیتیشن برای من مناسب است؟
مدیتیشن چیست؟
می توان مجموعه ای از تکنیک ها تعریف کرد که برای افزایش سطح آگاهی و توجه متمرکز طراحی شده است. مدیتیشن همچنین یک تکنیک برای تغییر آگاهی است که نشان داده شده است که دارای مزایای زیادی از نظرروانشناختی دارد.
چند نکته مهم در مورد مدیتیشن:
مدیتیشن هزاران سال است که در فرهنگ های سراسر جهان انجام می شود.
– تقریباً هر دین ، از جمله بودیسم ، هندوئیسم ، مسیحیت ، یهودیت و اسلام ، روشهایی در استفاده از شیوه های مراقبه دارد
– مدیتیشن اغلب برای اهداف مذهبی استفاده می شود در حالی که بسیاری از مردم آن را مستقل از هرگونه اعتقاد یا عمل مذهبی یا معنوی انجام می دهند.
– مدیتیشن همچنین می تواند به عنوان یک تکنیک روان درمانی مورد استفاده قرار گیرد.- انواع مختلف مدیتیشن وجود دارد.مدیتیشن یعنی چه ؟مدیتیشن ممکن است ریشه قدیمی داشته باشد ولی ، هنوز هم در فرهنگ های سراسر جهان برای ایجاد حس آرامش و هماهنگی درونی انجام می شود.اگرچه این عمل با بسیاری از آموزه های دینی مختلف ارتباط دارد ، اما مدیتیشن کمتر به ایمان مربوط می شود و بیشتر به تغییر آگاهی ، یافتن آگاهی و دستیابی به آرامش مربوط می شود.این روزها ، با نیاز بیشتر به کاهش استرس در میان برنامه های شلوغ و زندگی پرمشغله ، محبوبیت مدیتیشن افزایش یافته است اگرچه روش صحیح یا غلطی برای مدیتیشن وجود ندارد ، اما مهم است که عملی را بیابید که نیازهای شما را برآورده کند و شخصیت شما را تکمیل کند. 9 شیوه محبوب برای تمرین مدیتیشن وجود دارد.
1-مدیتیشن ذهن آگاهی
2- مدیتیشن معنوی
3- مدیتیشن متمرکز
4- مدیتیشن حرکتی
5- مدیتیشن مانترا
6- مدیتیشن ماورایی
7-آرامش پیشرونده
8- مدیتیشن محبت آمیز
9- مدیتیشن تجسم
این شیوه ها نیاز به مهارت ها و ذهنیت های متفاوتی دارند.
چگونه متوجه می شوید کدام تمرین برای شما مناسب است؟
میرا دسی ، نویسنده مدیتیشن و متخصص تغذیه جامع می گوید
این چیزی است که احساس راحتی می کنید و احساس می کنید که برای تمرین تشویق می شوید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع مدیتیشن به خواندن ادامه دهید
و اینکه چگونه باید شروع کنید.
تاثثیر مدیتیشن :آگاهی اغلب به جریانی تشبیه می شود که به آرامی تغییر می کند.
مدیتیشن یک ابزار برای تغییر مسیر این جریان است و به نوبه خود ، نحوه درک و واکنش شما به جهان اطراف را تغییر می دهد.
تحقیقات نشان داده است که مدیتیشن می تواند تأثیرات فیزیولوژیکی و روانی داشته باشد.
برخی از اثرات فیزیولوژیکی مثبت شامل کاهش حالت برانگیختگی فیزیکی ، تنظیم ضربان قلب و تنفس ، تغییر در الگوهای موج مغزی و کاهش استرس است.
برخی دیگر از مزایای روانشناسی ، عاطفی و سلامت ناشی از مراقبه عبارتند از:
بهبود علائم بیماری از جمله اختلالات اضطرابی ، افسردگی ، اختلالات خواب ، مشکلات درد و فشار خون بالا
1- مهارتهای مدیریت استرس بهتر
2- تغییرات در جنبه های مختلف توجه و تمرکز حواس
3- افزایش خودآگاهی
4- بهبود شرایط احساسی
5- بهبود حافظه کاری و هوش سیال
6- بهبود ایمنی
7- همدلی بیشتر برای خود و دیگران
8- تسکین سردرد
در حالی که متخصصان هنوز به طور دقیق نحوه عملکرد مدیتیشن را درک نکرده اند ، تحقیقات به وضوح نشان داده است که تکنیک های مراقبه می تواند طیف وسیعی از تأثیرات مثبت بر سلامت کلی و بهبود وضعیت روانی را داشته باشد.
پیشنهاداتی برای مدیتیشن
اگر شما علاقمند به انجام مدیتیشن هستید. چند نکته وجود دارد که باید بدانید.
نکات و ترفندهایی وجود دارد که به شما کمک می کند یک تمرین مفید مدیتیشن را شروع کنید.
آهسته شروع کنید. با انجام جلسات کوتاه 5 تا 10 دقیقه ای در روز شروع کنید و سپس به تدریج زمان را افزایش دهید.برنامه ای را تنظیم کنید. سعی کنید هر روز در زمان مشخصی مدیتیشن کنید – برای مثال چند دقیقه اول صبح.
نشستن روی زمین یک گزینه است ، اما راحتی شما مهم است. شما باید در موقعیتی قرار بگیرید که بتوانید چند دقیقه بدون احساس ناراحتی بنشینید.
روی احساسی که دارید تمرکز کنید. به طور طبیعی نفس بکشید و احساسات و احساساتی را که هنگام دم و بازدم احساس می کنید ، مشاهده کنید.سعی نکنید احساسات خودرا سرکوب کنید. هنگام مراقبه ، ذهن شما سرگردان می شود – و گاهی اوقات این می تواند منجر به افکار و احساسات ناراحت کننده باشد. هدف این نیست که ذهن خود را از چنین افکاری پاک کنید. در عوض ، این افکار را بدون قضاوت درباره آنها تصدیق کنید و سپس تمرکز خود را به آرامی به سمت تنفس خود هدایت کنید.
انواع مدیتیشن:
در این بخش هدف تیم علمی فروشگاه رگنا معرفی انواع مختلف مدیتیشن می باشد.
انواع مختلف مدیتیشن مناسب برای من
1. مدیتیشن ذهن آگاهی
نوع مدیتیشن مناسب برای من
مدیتیشن ذهن آگاهی از آموزه های بودایی سرچشمه می گیرد و محبوب ترین تکنیک مدیتیشن در غرب است.
در مدیتیشن ذهن آگاهی ، به افکار خود در هنگام عبور از ذهن خود توجه می کنید. شما افکار را قضاوت نمی کنید یا درگیر آنها نمی شوید. شما هر الگویی را مشاهده می کنید و به آن توجه می کنید.
این عمل تمرکز را با آگاهی ترکیب می کند. هنگام مشاهده هرگونه احساسات ، افکار یا احساسات جسمانی ، تمرکز یا نفس کشیدن ممکن است مفید باشد. این نوع مدیتیشن برای افرادی که معلمی برای راهنمایی آنها ندارند مفید است ، زیرا می توان به راحتی آن را به تنهایی تمرین کرد.
2.مدیتیشن معنوی
نوع مدیتیشن مناسب برای من
مدیتیشن معنوی در ادیان شرقی مانند هندوئیسم و دائوئیسم و در ایمان مسیحی استفاده می شود.
این شباهت دعا از این جهت است که شما در سکوت اطرافتان تامل می کنید و به دنبال ارتباط عمیق تری با خدا یا جهان خود هستید
مراقبه معنوی را می توان در خانه یا محل عبادت انجام داد. این عمل برای کسانی مفید است که در سکوت رشد می کنند و به دنبال رشد معنوی هستند.
3.مدیتیشن متمرکز
نوع مدیتیشن مناسب برای من
مدیتیشن متمرکز شامل تمرکز با استفاده از هر یکی از حواس پنجگانه است.به عنوان مثال ، می توانید روی چیزی درونی ، مانند نفس خود تمرکز کنید ، یا می توانید تأثیرات بیرونی را برای تمرکز حواس خود به ارمغان بیاورید.سعی کنید ، به آهنگ گوش دهید یا به شعله شمع خیره شوید.این عمل ممکن است از نظر تئوری ساده باشد ، اما برای مبتدیان دشوار است که ابتدا تمرکز خود را بیشتر از چند دقیقه حفظ کنند.اگر ذهن شما سرگردان است ، مهم است که به تمرین برگردید و دوباره تمرکز کنید.همانطور که از نامش پیداست ، این تمرین برای افرادی که نیاز به تمرکز بیشتری در زندگی خود دارند ایده آل است
4. مدیتیشن حرکتی
اگرچه اکثر مردم وقتی مدیتیشن حرکتی را می شنوند به یوگا فکر می کنند ، اما این تمرین ممکن است شامل راه رفتن در جنگل ، باغبانی ، چیگونگ (نوعی یوگا تائو) و سایر انواع حرکات ملایم باشد.این یک شکل فعال مدیتیشن است که در آن حرکت شما را هدایت می کند.مدیتیشن حرکتی برای افرادی است که آرامش خود را در عمل می یابند و ترجیح می دهند ذهن خود را رها کنند ، مفید است.
5. مدیتیشن مانترا
نوع مدیتیشن مناسب برای من
مدیتیشن مانترا در بسیاری از آموزه ها از جمله سنت های هندو و بودایی برجسته است. در این نوع مدیتیشن از صدای تکراری برای پاکسازی ذهن استفاده می شود. این می تواند یک کلمه ، عبارت یا صدا باشد ، “Om” معروف.مهم نیست که شعار شما با صدای بلند یا بی صدا صحبت می شود. پس از مدتی خواندن مانترا ، هوشیارتر و هماهنگ با محیط خود خواهید بود. این به شما امکان می دهد سطوح عمیق تری از آگاهی را تجربه کنید.برخی از افراد از مدیتیشن مانترا لذت می برند زیرا تمرکز بر کلمه را راحت تر از نفس خود می دانند. این نیز برای افرادی که سکوت را دوست ندارند و از تکرار لذت می برند ، یک تمرین خوب است
6. مدیتیشن ماورائی
مدیتیشن متعالی یک نوع مدیتیشن محبوب است. این عمل، موضوع مطالعات متعددی در جامعه علمی بوده است.با استفاده از مانترا یا مجموعه ای از کلمات که مخصوص هر تمرین کننده است ، بیشتر از مدیتیشن مانترا قابل تنظیم است.این تمرین برای کسانی است که ساختار را دوست دارند و در حفظ تمرین مدیتیشن جدی هستند.
7. آرامش پیشرونده
آرامش پیشرونده که به عنوان مدیتیشن اسکن بدن نیز شناخته می شود ، عملی است که با هدف کاهش تنش در بدن و ارتقاء آرامش انجام می شود.غالباً ، این نوع مدیتیشن شامل سفت و آرام کردن یک گروه عضلانی در یک زمان در سراسر بدن است.در برخی موارد ، ممکن است شما را تشویق کند که یک موج ملایم را در بدن خود تصور کنید تا به رهایی هرگونه تنش کمک کند.این نوع مدیتیشن اغلب برای از بین بردن استرس و آرامش قبل از خواب استفاده می شود.
8. مدیتیشن محبت آمیز
نوع مدیتیشن مناسب برای من
مدیتیشن مهربانی برای تقویت احساس شفقت ، مهربانی و پذیرش نسبت به خود و دیگران استفاده می شود.این به طور معمول شامل بازکردن ذهن برای دریافت عشق از دیگران و سپس ارسال مجموعه ای از آرزوهای خوب برای عزیزان ، دوستان ، آشنایان و همه موجودات زنده است.از آنجا که این نوع مدیتیشن برای ترویج دلسوزی و مهربانی است ، ممکن است برای کسانی که احساس خشم یا کینه دارند ایده آل باشد.
9. مدیتیشن تجسم
نوع مدیتیشن مناسب برای من
مدیتیشن تجسم یک تکنیک متمرکز بر افزایش احساس آرامش ، با تجسم صحنه ها یا تصاویر مثبت است.
با این تمرین ، مهم است که صحنه را به وضوح تصور کنید و از هر پنج حس برای افزودن جزئیات بیشتر تا حد امکان استفاده کنید.
شکل دیگر مدیتیشن تجسم شامل تصور این است که خود را در اهداف خاص موفق می کنید ، که هدف آن افزایش تمرکز و انگیزه است.
بسیاری از افراد از مدیتیشن تجسم برای افزایش خلق و خوی خود ، کاهش سطح استرس و ایجاد آرامش درونی استفاده می کنند.
چه طور باید شروع کردساده ترین راه برای شروع این است که آرام بنشینید و روی نفس خود تمرکز کنید.
یک ضرب المثل قدیمی نشان می دهد ، “شما باید هر روز 20 دقیقه برای مدیتیشن وقت بگذارید .
مگر اینکه خیلی مشغول باشید. سپس باید یک ساعت وقت صرف کنید. “همه شوخی ها را کنار بگذاریم.
بهتر است در لحظات کوچکی از زمان ، حتی 5 یا 10 دقیقه ، شروع کنید و از آنجا رشد کنید.
پدرام شجاعی ، نویسنده کتاب “راهب شهری” نوع مدیتیشن مناسب برای من
و بنیانگذار Well.org توصیه می کند:
“به طور مداوم 20 دقیقه در روز بنشینید و این کار را 100 روز انجام دهید.””با 2 تا 5 دقیقه مراقبه اضافی در طول روز برای از بین بردن هرج و مرج ، جفت شوید و به زودی مزایای آن را احساس خواهید کرد.”
چرا مدیتیشن مفید است
شواهد زیادی وجود دارد که از مزایای متعدد مدیتیشن حمایت می کند.مدیتیشن می تواند به موارد زیر کمک کند:
1-کاهش فشار خون
2- کاهش علائم افسردگی
3- بهبود خواب
کسانی که تمرین مدیتیشن روزانه انجام می دهند از مزایای آن در زندگی خود بهره می برند.
نتیجه نهایی نوع مدیتیشن مناسب برای من
بستگی به این دارد که شما به دنبال چه هستید؟ کاهش استرس یا روشنگری معنوی پیدا می کنید ، سکون یاحرکت ؟ تمرین مدیتیشن برای شما وجود دارد.اغلب کمی آزمون و خطا طول می کشد تا مورد مناسب را پیدا کنید.دسی می گوید: “مدیتیشن نباید چیزی اجباری باشد.” “اگر ما آن را به صورت اجباری انجام دهیم ، تبدیل به یک کار سخت می شود. تمرین ملایم و منظم و سرانجام پایدار ، لذت بخش می شود.خود را با امکانات تطبیق دهید. انواع بسیار زیادی از مدیتیشن وجود دارد.